Вакцинація – дієвий метод боротьби проти поширення COVID-19 та ризику ускладнень від хвороби
опубліковано 12 листопада 2021 року о 14:27

Керівництво і фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області та територіальних підрозділів впевнені, що найкращий захист від коронавірусної інфекції - це вакцинація. Тому більше 95% працівників служби (всі, хто не має медичних протипоказань) пройшли курс щеплень від COVID-19 та з впевненістю проводять роботу по профілактиці виникнення захворювань на коронавірусну інфекцію на території області.

Вакцинація проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, є основним засобом захисту населення від тяжкості протікання хвороби та ускладнень захворювання. Щоденно, в тому числі у вихідні та святкові дні, фахівці Держпродспоживслужби спільно з представниками Національної поліції здійснюють моніторингові обстеження загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, пунктів щеплень, об’єктів торгівлі продовольчими/непродовольчими товарами, перукарень, закладів громадського харчування, ринків, аптек, поштових відділень тощо. При цьому обов’язково проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з профілактики COVID-19 та активного залучення населення до вакцинації.

Згідно з дорученням голови Кіровоградської ОДА з метою активізації вакцинації населення Кіровоградської області затверджена схема закріплення керівництва облдержадміністрації, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади в області за районними державними адміністраціями, виконавчими комітетами міських, селищних та сільських рад.

Відтак начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігор Бойчук опікується станом вакцинації населення Долинської міської ради. Тісна співпраця Держпродспоживслужби з органами місцевого самоврядування та КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Долинської міської ради» дає свої результати: кількість вакцинованих мешканців громади за два тижні зросла з 28% до 51% і продовжує щоденно збільшуватися.

Протягом 11 листопада представники Долинського управління Держпродспоживслужби в області, Нацполіції та Гурівської сільської ради здійснили рейд з контролю за дотриманням карантинних вимог у селах Братолюбівка, Варварівка, Бокова та Гурівка. Моніторинговими обстеженнями були охоплені 12 об’єктів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, а також один заклад громадського харчування. На кожному об’єкті проводились роз’яснення щодо необхідності вакцинуватися з метою захисту свого здоров’я та близьких. Водночас за порушення чинного законодавства було складено два протоколи.

При проведенні планових та позапланових заходів державного нагляду, комісійних обстеженнях фахівці Долинського управління спілкуються з працівниками підприємств, установ, закладів, відвідувачами з питань вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19 та дотримання протиепідемічних вимог під час карантину. В інтернет-мережах, по Долинському місцевому радіо регулярно оголошується графік та місця проведення щеплень виїзною бригадою на території м. Долинська. Також постійно голова Долинської міської ради звертається до мешканців громади щодо необхідності проведення вакцинації.

Така робота буде продовжуватись для запобігання поширенню COVID-19 та захворюваності населення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux