В Рівному відбувся брифінг до Всесвітнього дня без тютюну
опубліковано 31 травня 2023 року о 16:08

Всесвітня організація охорони здоров’я в 1988 році оголосила 31 травня Всесвітнім днем без тютюну (World No-Tobacco Day). Перед світовою спільнотою було поставлено завдання - домогтися того, щоб в XXI столітті проблема тютюнопаління зникла. XXI століття настало, але проблема не зникла. Боротьба з нікотином триває.

Завдання Всесвітнього дня без тютюну - привернути увагу до небезпек для здоров’я, які тягне за собою вживання тютюну, і закликати до проведення ефективної політики щодо зменшення масштабів споживання тютюнової продукції в усьому світі.

31 травня 2023 року о 12:00 год. до Всесвітнього дня без тютюну відбувся брифінг у м. Рівне на тему: «Нам потрібна їжа, а не тютюн».

Під час брифінгу заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Оксана Немкович ознайомила присутніх із вимогами у сфері законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення, із відповідальністю суб’єктів господарської діяльності за порушення законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення, повноваженнями Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській область щодо державного нагляду (контролю) у сфері законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення, у тому числі щодо проведення позапланових заходів державного (контролю) у зазначеній сфері на період воєнного стану, а також порадила громадянам про їхні дії, якщо їх обкурюють.

На брифінгу також виступили: директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської обласної державної адміністрації Олег Вівсяник, генеральний директор ДУ «Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Роман Сафонов.

Учасниками брифінгу також були: головний спеціаліст управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Валентина Андрусенко, заступник директора департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської обласної державної адміністрації Олена Гандзюк, регіональний координатор Україно-швейцарського проекту «Діємо для здоров’я» Наталія Фесовець та представники медіа.

У представників медіа була можливість задати питання учасникам брифінгу, та отримати на них відповіді.

на фото - учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux