Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомляє про випадок захворювання на ботулізм 68-ти річної жительки Балтського району Одеської області, яка померла на 4-й день з початку захворювання.
При первинному зверненні за медичною допомогою 05.09.2016 хвора від госпіталізації відмовилася. Уже у важкому стані на наступний день постраждалу було госпіталізовано до інфекційного відділення Балтської центральної районної лікарні. Увечері того ж дня 06.09.2016 хвора померла.
Продуктом, який став ймовірною причиною отруєння є виготовлена у домашніх умовах м’ясна консервація (кров’яна ковбаса), яку було виготовлено 2-3 серпня 2016р.
При обстеженні домашнього вогнища спеціалістами Держпродспоживслужби встановлено, що підозрюваний продукт вживала тільки померла, залишків якого для дослідження не залишилось.
З метою профілактики харчових отруєнь та ботулізму серед населення області посилено роз’яснювальну роботу щодо профілактики харчових отруєнь та ботулізму.
Держпродспоживслужба ще раз нагадує правила щодо профілактики захворювання на ботулізм.