В Івано-Франківську відбулося засідання колегії Головного управління Держпродспоживслужби

опубліковано 08 грудня 2025 року о 15:09

05 грудня 2025 року в Івано-Франківську відбулося засідання колегії Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області. До роботи колегії долучилися керівники, спеціалісти та фахівці структурних підрозділів управління, Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини та Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. Загалом у засіданні взяли участь 485 осіб, частина з яких працювала у форматі онлайн-конференції.

Засідання відкрив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський, який окреслив основні завдання колегії та наголосив на важливості комплексного підходу до забезпечення епізоотичного благополуччя, безпечності харчових продуктів, якості питної води та захисту прав споживачів.

Учасники заслухали та обговорили низку актуальних питань. Зокрема, начальниця управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Леся Семанчук поінформувала про здійснення контролю за станом забезпечення населення Івано-Франківської області якісною та безпечною питною водою, окресливши основні виклики та напрями посилення міжвідомчої взаємодії.

Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Іван Васьків проаналізував стан ідентифікації та реєстрації тварин за 11 місяців 2025 року.

Начальник Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини Володимир Косило доповів про результати проведення обліку поголів’я сільськогосподарських тварин у господарствах юридичних та фізичних осіб, звернувши увагу на важливість повноти та достовірності таких даних для планування протиепізоотичних заходів.

Виконувачка обов'язків начальника управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Валентина Сенчук презентувала аналіз роботи консультаційних центрів за 9 місяців 2025 року, акцентувавши на підвищенні рівня поінформованості громадян і бізнесу щодо вимог законодавства у сферах компетенції Держпродспоживслужби.

Про роботу в міжнародній системі ePhyto з видачі фітосанітарних сертифікатів в електронному вигляді доповів начальник управління фітосанітарної безпеки Іван Андрусишин. Було відзначено значення електронного документообігу для спрощення процедур експорту та підвищення прозорості фітосанітарного контролю.

Питання організації безпечних умов праці в Головному управлінні та підвідомчих установах висвітлив провідний фахівець відділу організаційного забезпечення управління організаційно-господарського забезпечення Володимир Малий, представивши аналіз роботи служби охорони праці у 2025 році.

У підсумковому виступі начальник Головного управління Роман Гурський подякував учасникам за активну роботу, підкреслив важливість належної координації між усіма службами та окреслив пріоритетні завдання на найближчий період для подальшого підвищення ефективності діяльності Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux