28 жовтня 2022 року під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Аліни Гаєвської відбулась онлайн-нарада з працівниками відокремлених структурних підрозділів щодо здійснення комісійних моніторингових перевірок харчоблоків закладів освіти області.
Як зазначила очільниця Головного управління: "Піклуючись про дітей, створюючи умови для їх безпеки та розвитку – ми створюємо майбутнє. Ми маємо в нових реаліях продовжувати здійснювати контроль за безпечністю харчових продуктів та відповідністю санітарним нормам шляхом проведення моніторингів у закладах освіти області".
З метою попередження виникнення гострих кишкових захворювань, харчових отруєнь, підвищення якості та створення належних умов для безпечного харчування здобувачів освіти Чернівецької області Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернівецькій області було ініційовано доручення Чернівецької обласної військової адміністрації від 21.10.2022 року № 25-А «Про проведення моніторингу роботи харчоблоків закладів загальної середньої та дошкільної освіти області в умовах воєнного стану».
На виконання зазначеного вище доручення Головним управлінням спільно з Департаментом освіти і науки Чернівецької обласної військової адміністрації та органів управління освітою територіальних громад з листопада місяця поточного року розпочинаються проведення комісійних моніторингових перевірок стану організації харчування в закладах освіти області.
При проведені комісійних моніторингових обстежень основна увага буде звертатись на:
Про результати проведених моніторингів Головне управління щомісячно буде інформувати Департамент освіти і науки Чернівецької обласної військової адміністрації.