В Чернігівській області епізоотична ситуація залишається благополучною
опубліковано 05 червня 2020 року о 16:35

Спеціалісти державних установ, що відносяться до сфери управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, здійснюють державний контроль та нагляд за особливо небезпечними заразними хворобами тварин.

Протягом 5 місяців 2020 року спеціалісти державних установ провели: щеплень – 7 млн. 100 тис., лікувально-профілактичних обробок тварин – 84,3 тис., діагностичних досліджень – 747,3 тис.

Завдяки вчасному здійсненню діагностичних та профілактичних заходів Чернігівська область станом на 1 червня 2020 року є благополучною щодо інфекційних захворювань тварин і птиці, таких як: ящур, заразний вузликовий дерматит ВРХ, сибірка, туберкульоз, лейкоз, африканська та класична чума свиней, сказ тварин, хвороба Ньюкасла та грип птиці і ін.

Для забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в області в І кварталі 2020 року ініційовано та проведено 1 засідання ДНПК при Чернігівській обласній державній адміністрації. На ньому розглядалися питання щодо профілактики, недопущення занесення та розповсюдження інфекційних хвороб тварин, прийняті відповідні рішення. Відповідні засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій проведені і при районних державних адміністраціях та міських радах.

Крім того, спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби Чернігівщини постійно здійснюють моніторинг залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів у живих тваринах і необроблених харчових продуктах тваринного походження.

Територіальні органи Держпродспоживслужби визначають державних інспекторів, відповідальних за виконання Плану державного моніторингу залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів у живих тваринах і необроблених харчових продуктах тваринного походження, які мають відповідну кваліфікацію та які пройшли навчання щодо відбору зразків.

Державні інспектори, відповідальні за виконання Плану державного моніторингу, здійснюють відбір, реєстрацію, підготовку та транспортування відібраних зразків в належному стані.

Згідно з Планом державного моніторингу за 2019 рік було доставлено 255 зразків, позитивних результатів не виявлено.

На 2020 рік заплановано відібрати 269 зразків. За І квартал  було заплановано та доставлено 49 зразків, позитивних результатів не виявлено.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux