Українці зможуть поскаржитися на забруднення до Держпродспоживслужби через Saveecobot
опубліковано 17 лютого 2021 року о 14:45

Відповідний функціонал презентували 17 лютого ГО «SaveDnipro», Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, керівники Держпродспоживслужби, Державної екологічної інспекції України та Державної інспекції з питань праці.

Як повідомила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час презентації, чистота атмосферного повітря є одним із напрямів, яким опікується Служба.

Владислава Магалецька також наголосила, що тісна співпраця державного сектору та громадськості в напрямку верифікації сервісу моніторингу екології на рівні держави є надзвичайно важливою. За її словами, верифікація подібного сервісу дозволить швидко знаходити та притягувати до відповідальності порушників і захищати здоров’я кожного українця. «Дуже важливо мати інструменти контролю та впливати на те, яким буде наше майбутнє та майбутнє наших дітей», - підкреслила Владислава Магалецька.

У 2020 році Держпродспоживслужба 1050 разів відмовила у видачі дозволів на викиди в повітря. Також фахівці ДПСС минулого року виявили 163 випадки перевищення гігієнічних регламентів атмосферного повітря. При дослідженні проб повітря в закритих приміщеннях відхилення встановлено у 355 випадках.

Довідково:

SaveEcoBot – це єдиний в Україні екологічний чат-бот, який поєднує дані про забруднення, забруднювачів та інструменти захисту довкілля. Він включає в себе чат-боти у Telegram, RakutenViberта FacebookMessengerі мапу забруднення атмосферного повітря. Дані про якість повітря в Україні збираються зі всіх наявних станцій моніторингу якості повітря – державних, громадських, комерційних. SaveEcoBotагрегує всю наявну в Україні екологічну інформацію про забруднювачів, яка зберігається і передається онлайн.

Держпродспоживслужба здійснює державний нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства та погоджує видачу дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами на основі відповідних норм, які встановлюють гранично допустимі та безпечні концентрації хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux