Українські органічні продукти з вищою доданою вартістю представлені на ринку Близького Сходу в межах міжнародної виставки Middle East Organic & Natural Products Expo
опубліковано 12 грудня 2023 року о 15:06

Зважаючи на експортні дані української органічної продукції за 2022 рік, загальний обсяг експортованої продукції склав 245 600 тонн, а вартість експорту перевищила 219 млн дол. США. Щодо розподілу по країнах, то 95% від всієї експортованої продукції потрапило на ринок Європи, а на Азійський ринок  лише близько 1%. 

Водночас за останні кілька років відбулося значне зростання ринку органічної продукції на Близькому Сході, цим самим відкриваючи нові експортні можливості для бізнесів. Наприклад, Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ) є третім найбільшим реекспортером у світі завдяки ідеальному географічному розташуванню, а 92% органічної продукції у регіоні є імпортованими, що створює величезні можливості для міжнародних виробників.

Вбачаючи потенціал у розширенні експорту української органічної продукції саме на ринки країн Близького Сходу державна установа «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» разом з національним проєктом Дія.Бізнес під патронатом Міністерства аграрної політики та продовольства України за підтримки Швейцарії, ЄС та уряду Німеччини організували Національний стенд України на міжнародній торговій виставці органічної продукції Middle East Organic & Natural Products Expo, яка відбувається 12-14 грудня 2023 року в ОАЕ, м. Дубай.

Middle East Organic & Natural Products Expo — це найбільша торговельна виставка органічної та натуральної продукції на Близькому Сході, що проводиться під патронатом Міністерства з питань зміни клімату та захисту навколишнього середовища ОАЕ та надає можливість налагодити нові експортні зв’язки з країнами Близького Сходу. 

Захід об'єднує постачальників з покупцями вже протягом 21 року та фокусується на таких сегментах ринку, як харчові продукти та напої, здоров’я, краса та інше. За словами організаторів виставки, планується, що у 2023 році Middle East Organic & Natural Products Expo відвідають понад 10 000 B2B  імпортерів, гуртових та роздрібних торговців та дистриб’юторів регіону. 

Цьогоріч на виставці 5 українських виробників-експортерів представляють свою органічну продукцію в межах Національного стенду України. Під час відбору експонентів надавалася перевага виробникам органічної харчової продукції з вищою доданою вартістю. Тому, серед представленої продукції цьогоріч є продукти як із зернових культур, наприклад, пластівці амарантові, борошно з насіння амаранту, борошно пшеничне, кукурудзяні палички, так і молочна продукція, питні йогурти, сири різної витримки, сметана, а також високоолеїнова соняшникова олія та ін.

Каталог експонентів Національного стенду України з повним переліком представленої органічної продукції на виставці Middle East Organic & Natural Products Expo 2023 за посиланням.

Детальніше про підготовку до виставки та про Національний стенд України читайте на сайті організатора.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux