Учасники міжнародної конференції, що проходила в Ужгороді, обговорили передові методології і практики в розробці стратегії біобезпеки
опубліковано 23 жовтня 2021 року о 16:30

На Закарпатті протягом двох днів, 21-22 жовтня 2021 року, на базі Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області проходила стартова міжнародна конференція на тему: «Спільні дії в надзвичайних ситуаціях у разі виявлення небезпечних та поширених інфекцій у Карпатському регіоні». Серед учасників цього заходу були представники органів влади, місцеві учасники цільових груп і партнери проєкту BioSecurity (Біобезпека) з Угорщини, Словаччини, Румунії та України.

У перший день відбулися робочі зустрічі партнерів, що спільно реалізують вказаний міжнародний проєкт, у ході яких намітили плани спільних заходів та обговорили правила реалізації проєкту.

Програма другого дня виявилася більш насиченою. Під час урочистої частини виступили в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Василь Якобчук та голова Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини державного управління регіону Саболч-Сатмар-Берег (Угорщина) Петер Томаш.

За словами Василя Якобчука, міжнародна конференція дає унікальну можливість на фаховому рівні обговорити актуальні питання щодо спільних дій в надзвичайних ситуаціях у разі виявлення небезпечних та поширених інфекцій на території України та сусідніх держав. Це також чудова нагода для спеціалістів країн Карпатського регіону, зокрема й України, не тільки обмінятися досвідом роботи, новими напрацюваннями, а й ознайомитись із сучасною технікою, приладами та витратними матеріалами для лабораторій, які забезпечують лабораторну діагностику.

Далі відбулася презентація самого проєкту BioSecurity. Із завданнями партнерів проєкту на перший період реалізації присутніх ознайомив керівник Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби Роман Шевчук. А про порядок і терміни звітування розповів менеджер проєкту, представник Центру європейських ініціатив (Україна) Вадим Пилипенко.

Своєю чергою комунікаційний менеджер проєкту представник Центру європейських ініціатив (Україна) Вікторія Сивокінь зупинилася на питанні візуалізації та комунікації у проєкті.

Наступними етапами конференції стало обговорення поточної епідеміологічної ситуації в країнах-партнерах та дискусії за результатами висвітлених питань.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux