25.02.2025 спеціалісти управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області взяли участь у семінарі з питань здійснення освітнього процесу та організації харчування здобувачів освіти для працівників Запорізьких спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів «Орієнтир» та «Оберіг».
Під час заходу обговорили низку важливих питань:
- щодо дотримання в школах-інтернатах для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку санітарно-гігієнічних вимог при організації та здійсненні освітнього процесу, забезпечення умов, спрямованих на створення безпечного, здорового освітнього середовища, відповідного медичного обслуговування здобувачів освіти тощо;
- основні принципи планування та механізму організації харчування здобувачів освіти, створення належних умов для забезпечення повноцінного, безпечного та якісного харчування дітей у закладах освіти, в умовах воєнного стану ;
- способи та технологічні моделі організації харчування, режим харчування, основні вимоги щодо технології приготування страв, організація питного режиму;
- реалізація Стратегії реформи шкільного харчування, сучасні підходи до формування культури здорового харчування, подальше впровадження нових стандартів харчування та практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах системи НАССР;
Крім того, фахівці Держпродспоживслужби області звернули увагу на зміни до п. 16 Порядку з організації харчування у закладах освіти, зокрема режиму (кратності) харчування.
Під час заходу фахівці надали слухачам практичні рекомендації щодо дотримання вимог та норм чинного законодавства з розглянутих питань.


