У Запоріжжі продовжують вживати заходи, спрямовані на запобігання ускладнення санітарно-епідемічної ситуації
опубліковано 07 липня 2023 року о 17:22

Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області продовжує вживати заходи  щодо упередження ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації в області,  яка може виникнути внаслідок руйнації греблі Каховської ГЕС через збройну агресію російської федерації.

Зокрема, посилений контроль за обігом риби, рибної продукції, іншої харчової продукції домашнього виробництва на агропродовольчих ринках.

Значна увага приділяється виявленню місць стихійної торгівлі харчовими продуктами.

Так, 07.07.2023  спеціалістами Запорізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, у  складі  робочих  групи спільно з представниками  місцевої патрульної поліції та інспекторів Установи «Інспекція з благоустрою міста Запоріжжя» Запорізької міської ради, прийнята  участь  у  проведенні  рейдів  з  ліквідації торгівлі у невстановлених  місцях та незаконної торгівельної діяльності на території Дніпровського району м.  Запоріжжя. 

Під час заходу членами робочої групи  виявлені факти стихійної торгівлі харчовими продуктами на території поблизу  ринку «Правобережний» (район вул. Щаслива, 7/Дудикіна, 16) та ринку ТОВ «Універсал-Маркет» (район вул. Звенигородська, 2в).

Зокрема фахівці встановили факти торгівлі у невизначених місцях свіжомороженої та готової рибної продукції промислового виробництва, птиці, молока, овочів, фруктів, кондитерських виробів.

За порушення вимог статей 152 та 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення представниками Нацполіції та Установи «Інспекція з благоустрою міста Запоріжжя» Запорізької міської ради складено 21 протокол про адміністративні правопорушення.

Спеціалістами Держпродспоживслужби проведено 25 бесід з  громадянами, що здійснювали реалізацію продуктів харчування в місцях стихійної торгівлі та директором ринку щодо заборони стихійної торгівлі, профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, дотримання вимог чинного санітарного законодавства.

Робота по даному напрямку триває.

Звертаємо увагу споживачів!!!

У жодному разі не купуйте харчову продукцію в місцях несанкціонованої торгівлі (стихійних ринках).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux