Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області та представники бізнесу за «круглим столом» обговорили особливості дотримання законодавства про ціни та ціноутворення у період воєнного стану.
Головними спікерами заходу стали начальник управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Владислав Ширяєв та завідувач сектору контролю за регульованими цінами управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Антоніна Дзигало.
Під час обговорення були розглянуті вимоги законодавства щодо державного регулювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість.
Окрім того, спікери зосередили увагу на здійсненні контролю Держпродспоживслужбою за дотриманням вимог законодавства щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.
Спеціалісти Держпродспоживслужби навели приклади виявлених випадків встановлення суб’єктами господарювання роздрібних цін на окремі продовольчі товари, які мають істотну соціальну значущість, та наголосили на недопущенні порушень вимог законодавства.
Під час дискусійної частини суб’єкти господарювання отримали відповіді на актуальні питання щодо вимог законодавства стосовно формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.