У Вінниці спеціалісти Держпродспоживслужби провели зустріч з керівниками агропродовольчих ринків
опубліковано 12 липня 2024 року о 11:12

З метою попередження виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових захворювань в літній період серед населення Вінницької МТГ та введення в дію оновленого законодавства для агропродовольчих ринків, на базі Вінницького міського управління під головуванням начальника управління Ірини Односталко відбулася нарада з керівниками (уповноваженими особами) агропродовльчих ринків (торговельних комплексів, майданчиків).

В ході обговорення були розглянуті діючі та нові законодавчі аспекти у сфері безпечності харчових продуктів, а саме "Гігієнічні вимоги для агропродовольчих ринків", які вступають в дію з жовтня 2024 року та заходи з профілактики харчових отруєнь на даних об'єктах під час масового відключення електроенергії.

Присутніх ознайомили з гігієнічними вимогами до територій, приміщень, обладнання, торговельно-технологічного устаткування, інвентарю, утримання агропродовольчих ринків, харчових продуктів, тварин тощо. Не залишилися поза увагою і питання якості миття та дезінфекції, періодичності  проходження медичного огляду персоналом ринків, а також забезпечення організації контролю якості питної води, яка використовується на агропродовольчих ринках та ефективності роботи системи водовідведення.

Обговорені питання стосовно проведення належного контролю при зберіганні, реалізації харчових продуктів під час відключення світла на підконтрольних об'єктах, вимог до температурних режимів в холодильному обладнанні, термінів споживання, шляхів вирішення питання використання альтернативних джерел електропостачання, проведення роботи серед суб'єктів господарювання щодо відповідальності за умови реалізації харчових продуктів.

Окремим блоком було розглянуто питання впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), особливостей практичного застосування програм-передумов.

Після наради присутні мали змогу задати свої питання та отримати вичерпні фахові відповіді спеціалістів Вінницького міського управління. Усі отримали інформаційні матеріали щодо профілактики харчових отруєнь та кишкових захворювань.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux