За ініціативи начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Андрія Якимчука фахівці Вінницького міського управління системно беруть участь у професійних заходах, спрямованих на підвищення якості медичного супроводу та організації харчування у дитячих закладах.
Нещодавно спеціалісти відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства взяли участь у черговому освітньому заході, організованому департаментом освіти Вінницької міської ради спільно з КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників». Під час івенту обговорювались актуальні питання медичного забезпечення та організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти міста.
Фахівці Держпродспоживслужби надали практичні рекомендації щодо здійснення внутрішнього контролю процесів харчування в дитсадках, зокрема — з аналізу виконання добових норм, їх корекції для досягнення збалансованого раціону, та контролю за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог на харчоблоках.
Окрему увагу приділено обов’язковому маркуванню страв із зазначенням алергенів, що є надзвичайно важливим для збереження здоров’я дітей.
Для кращого засвоєння матеріалу було проведено інтерактивне заняття з таких питань, як:
У ході обговорення медичні працівники закладів освіти мали можливість отримати фахові відповіді на свої запитання.
Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області і надалі продовжуватиме системну роботу у напрямку забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя у дитячих закладах області шляхом активної взаємодії з освітянською спільнотою.