У сумських магазинах фахівці Держпродспоживслужби області виявили фальсифікований коньяк за 60 гривень
опубліковано 30 листопада 2020 року о 10:14

На підставі отриманого від Асоціації «Легальних виробників алкоголю» повідомлення Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області щодо було виявлено, що коньяк, маркований етикеткою та контретикеткою з написом «Коньяк грузинський (бренді) GUDAURI», виробництва ТОВ «ЛІКЕРО-ГОРІЛЧАНИЙ ЗАВОД «ПРАЙМ» оклеєний підробленими марками акцизного податку, які відсутні в реєстрі виданих марок акцизного податку.

Крім того, зазначений алкогольний напій маркований штриховим кодом, який згідно із даними Асоціації «ДжиЕс1 Україна» має право використовувати лише Українсько-болгарське товариство з обмеженою відповідальністю «ПІРАНА». Разом з тим, означений штриховий код призначений для маркування зубної пасти «Комплекс трав», ТМ «ARO».

У торгових точках коньяк грузинський (бренді) GUDAURI, виробництва ТОВ «ЛІКЕРО-ГОРІЛЧАНИЙ ЗАВОД «ПРАЙМ», реалізується за ціною, що значно менше, ніж законодавчо встановлена мінімальна роздрібна ціна. Згідно із додатком до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2020 року №957 «Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв» мінімальна вартість пляшки коньяку (бренді) п’ять зірочок місткістю 0,5 л та із вмістом спирту 40% складає 151,66 грн., а коньяк грузинський (бренді) GUDAURI в пляшках місткістю 0,5 л. реалізується в торгових точках за ціною близько 60 грн. за одну пляшку.

Наведені обставини в їх сукупності свідчать про нелегальний статус виробництва алкогольного напою – коньяку грузинського (бренді) GUDAURI, та про недостовірність інформації, якою марковані пляшки алкогольного напою.

З метою протидії розповсюдженню алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного податку та убезпечення громадян від купівлі неякісної продукції Головним управлінням було направлено інформацію до Міністерства внутрішніх справ України та Головного управління Національної поліції в Сумській області щодо правової оцінки дій ТОВ «ЛІКЕРО-ГОРІЛЧАНИЙ ЗАВОД «ПРАЙМ», передбаченого ст. 190 та ст. 358 КК України.

Головне управління наголошено на необхідності у ході досудового розслідування провести відбір зразків коньяку грузинського (бренді) GUDAURI для проведення експертизи на дотримання технології його виробництва.

Споживач може перевірити справжність марки коньяку скористувавшись сервісом Державної податкової служби, розміщеним в «Електронному кабінеті».



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux