У школі на Дніпропетровщині виявлені порушення вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів
опубліковано 27 вересня 2019 року о 12:09

За результатами обстеження та інспектування спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №118 Криворізької міської ради (Дніпропетровська область), де зареєстровано спалах на гостру кишкову інфекцію серед учнів, Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області встановило порушення вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

Станом на 27.09.2019 внаслідок спалаху постраждала 21 дитина. Усі хворі з діагнозом «Гастроентероколіт неуточненої етіології» перебувають на амбулаторному лікуванні.

Санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху та інспектування школи №118 спеціалісти Держпродспоживслужби області розпочали 25.09.2019. У рамках цієї роботи були відібрані проби для проведення відповідних лабораторних досліджень.

Результати обстеження та інспектування цього навчального закладу, які тривали 25-26.09.2019, свідчать про порушення вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів. У зв’язку з цим Держпродспоживслужба готує приписи про усунення цих порушень.

Під час обстеження ВСП «Криворізький міський відділ лабораторних досліджень» ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України» 25.09.2019 проведено лабораторне обстеження контактного персоналу, відібрані проби харчових продуктів, води та змивів, здійснена заключна дезінфекція в приміщеннях.

Крім того, спеціалістами Дніпропетровської регіональної Державної лабораторії Держпродспоживслужби 26.09.2019 відібрали 3 проби харчових продуктів та сировини, 3 проби води питної, 50 змивів (холодильне і технологічне обладнання, інвентар, посуд, спецодяг, руки персоналу).

Про ситуацію Держпродспоживслужба поінформовала правоохоронні органи та органи виконавчої влади.

Санітарно-епідеміологічне розслідування та лабораторні дослідження тривають.

Довідково

За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області спалах на гостру кишкову інфекцію серед дітей спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №118 Криворізької міської ради було зареєстровано 25.09.2019. Держпродспоживслужба області невідкладно розпочала санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху та інспектування школи.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux