Через погіршення епідемічної ситуації у м. Рівне та виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій у Рівненських ліцеях №8 та №11, а також на виконання п.6 протоколу №2 позачергового засідання комісії з питань ТЕБ та НС Рівненського району від 14.01.2025 року, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області спільно з управлінням освіти виконавчого комітету Рівненської міської ради проводяться комісійні обстеження харчоблоків закладів освіти м. Рівне та вивчається питання організації харчування.
Створені 3 робочі групи, якими заплановано у період з 22 січня по 14 лютого провести комісійні перевірки 35 харчоблоків закладів загальної середньої освіти.
Під час таких обстежень спеціалісти Держпродспоживслужби звертають увагу на дотримання вимог у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення та у сфері безпечності харчових продуктів. Вивчаються питання організації харчування, виконання норм харчування, роботи буфетів та недопущення реалізації заборонених харчових продуктів, забезпечення необхідним технологічним обладнанням, посудом, інвентарем, зберігання харчових продуктів у холодильниках та коморах, дотримання технології приготування страв, проходження профілактичних медичних оглядів працівників тощо.
На сьогодні проведено комісійні обстеження 20 харчоблоків закладів освіти. За результатами роботи комісії готуються інформаційні листи з пропозиціями про усунення порушень для суб’єктів господарювання, а також заплановано надати узагальнені матеріали про стан організації харчування у закладах освіти м. Рівне в управління освіти виконавчого комітету Рівненської міської ради.