У рамках впровадження програми контролю сирого молока лабораторії Держпродспоживслужби отримали підтримку від Швейцарії
опубліковано 29 червня 2023 року о 10:00

За підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія) було надано підтримку мережі лабораторій Держпродспоживслужби, що залучені до Програми контролю сирого молока на базі інформаційно-комунікаційної системи «Молочний модуль».

Офіційне оголошення на прийом заявок на підтримку було розміщене 09 травня 2023 року на вебпорталах Держпродспоживслужби та QFTP, в якому було вказано про строки подання заявок, критерії прийнятності, види діяльності, які можуть бути підтримані, а також процедуру визначення пріоритетності заявок.

В цілому було отримано 30 заявок від 30 лабораторій Держпродспоживслужби (19 регіональних та 11 міжрайонних), які були ретельно проаналізовані Комітетом, що складався з представників Мінагрополітики, Держпродспоживслужби та Громадської ради при Держпродспоживслужбі. Відповідно до критеріїв прийнятності, була проведена пріоритезація та погоджено список потенційних реципієнтів.

В результаті, матеріально-технічна база 22 лабораторій Держпродспоживслужби (17 регіональних та 5 міжрайонних) поповнилася 11 приладами для вимірювання кількості соматичних клітин в молоці, 10 лабораторними шейкерами для визначення загального бактеріологічного забруднення, 5 кріоскопами для визначення точки замерзання сирого молока та 13 універсальними інкубаторами для термостатування тестів для визначення інгібіторів в сирому молоці. Крім того було закуплено розхідні матеріали для проведення досліджень зразків сирого молока, які використовуються при роботі із цими приладами.

Це дасть змогу лабораторіям автоматизувати процес дослідження зразків сирого молока на показники, визначення яких регламентується законодавством та контролюється під час проведення заходів державного контролю.

На фотографії зображено фахівець лабораторії На фотографії зображено фахівці лабораторії На фотографії зображені розхідні матеріали, які передали лабораторія На фотографії зображене обладнання, які передали лабораторіям На фотографії зображене обладнання, які передали лабораторіям
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux