Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві та ДУ "ЦКПХ МОЗ України" провели зустріч з представниками закладів освіти Печерського району Києва. На міжсекторальній нараді було розглянуто важливі питання, пов'язані з покращенням дитячого харчування в навчальних закладах. Зокрема, обговорювалися напрями реформування дитячого харчування, забезпечення безпечного і якісного харчування, впровадження системи НАССР у харчоблоках, організація питного режиму для дітей, контроль якості води та проведення обов’язкових періодичних медичних оглядів персоналу відповідно до змін у законодавстві.
Система НАССР допомагає контролювати небезпечні фактори на критичних етапах технологічних процесів, таких як зберігання та термічна обробка продуктів, що сприяє підвищенню безпеки харчування.
Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві активно працюють над створенням умов, у яких здоров'я та життя дітей будуть надійно захищені. І питання харчування у закладах освіти не втрачає актуальності, адже, збалансований раціон підвищує успішність у навчанні. Доведено, що діти, які отримують достатньо поживних речовин (вітамінів, мінералів, білків, вуглеводів і корисних жирів), мають кращу концентрацію, пам'ять і успішність у школі.
У заході від освіти взяли участь фахівці Департаменту освіти і науки КМДА, Управління освіти Печерського району, директора комунальних закладів дошкільної і загальної середньої освіти, керівники приватних закладів освіти Печерського району, надавачі послуг із харчування дітей в школах.