У Києві фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у м. Києві провели нараду з керівниками агропродовольчих ринків різних форм власності, організаторами ярмарків та завідувачами лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках стосовно дотримання вимог чинного законодавства в галузі безпечності харчових продуктів. Учасників ознайомили з вимогами "Гігієнічних вимог до агропродовольчих ринків", які вступають в силу наприкінці 2024 року замість ветеринарно-санітарних правил для ринків.
Акцентовано увагу на обов'язкове отримання експлуатаційного дозволу операторами агропродовольчих ринків та розроблення і впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів, яка базується на принципах НАССР.
Іншим важливим питанням було дотримання температурних режимів, особливо при реалізації швидкопсувних продуктів.
При моніторингових візитах фахівці констатували відсутність належних засобів для підтримання та вимірювання температури, необхідної для зберігання харчових продуктів на ярмарках у Києві. Це питання винесено на засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Києві.