Фахівці Кропивницького управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області взяли участь у робочій зустрічі з представниками готельного бізнесу м. Кропивницький.
Начальниця відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кропивницького управління Держпродспоживслужби Юлія Івановська поінформувала присутніх про стрімке збільшення інфікованих COVID-19 та наголосила на необхідності дотримання санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів.
Зокрема, доповідач звернула увагу на вимоги постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 №22 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в готелях на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)». Юлія Івановська наголосила, що найперше, що необхідно зробити для організації безпечної роботи готелів, - відслідковувати стан здоров’я працівників. Так, відповідно до вимог у готелях має бути визначена відповідальна особа, яка проводить температурний скринінг усім працівникам перед початком робочої зміни. Працівники, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2°C або ознаки респіраторних захворювань, не допускаються до виконання обов’язків.
Окрім того адміністрація готелю повинна забезпечити постійну наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників в санвузлах номерів і санвузлах загального користування. Використання багаторазових рушників заборонено.
Для працівників готелю треба забезпечити наявність п'ятиденного запасу засобів індивідуального захисту та контролювати їх правильне використання (маска повинна покривати рот і ніс).
З повним текстом постанови можна ознайомитися за цим посиланням.