У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області підвели підсумки проведених протиепізоотичних заходів та заходів з ідентифікації тварин за І півріччі 2024 року
опубліковано 03 липня 2024 року о 17:24

Під головуванням в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Дениса Бакумова 02.07.2024 проведено нараду щодо виконання Плану протиепізоотичних заходів з основних інфекційних та паразитарних хвороб за  I півріччя 2024 року та заходів з ідентифікації та реєстрації тварин.

У нараді, що пройшла в приміщенні Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області, взяли участь фахівці Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, керівники структурних підрозділів та державних установ ветеринарної медицини, які підпорядковані Головному управлінню Держпродспоживслужби в Харківській області, та керівник Харківської філії ДУ «Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин» Віталій Волощенко.

Підбито підсумки виконання Плану протиепізоотичних заходів з основних інфекційних та паразитарних хвороб за I півріччя 2024 року, проведено аналіз виконання показників плану з діагностики туберкульозу та лейкозу великої рогатої худоби, проведення моніторингових досліджень на африканську чуму свиней, грипу птиці, а також проведених заходів з профілактики сибірки та хвороби Ньюкасла птиці.

Через складну епізоотичну ситуацію щодо сказу тварин на території Харківської області окремо розглянуто питання профілактики цього захворювання, зокрема проаналізовані причини погіршення епізоотичної ситуації, вжиття заходів з ліквідації хвороби в неблагополучних пунктах та проведення профілактичних щеплень домашніх тварин.

Також учасники обговорили стан ідентифікації та реєстрації тварин на території Харківської області, зокрема приведення даних у Єдиному державному реєстрі тварин у відповідність до фактично наявного поголів’я, дотримання чинного законодавства з ідентифікації та реєстрації тварин під час їх переміщення та вибуття.

За результатами наради керівникам державних установ ветеринарної медицини наголошено на необхідності посилити проведення на території Харківської області протиепізоотичних заходів з профілактики інфекційних хвороб тварин, особливо сказу та сибірки, і забезпечити виконання норм та вимог законодавства щодо ідентифікації та реєстрації тварин.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux