У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області підбито підсумки проведених у І півріччі протиепізоотичних заходів
опубліковано 24 липня 2023 року о 15:51

Підсумки виконання Плану протиепізоотичних заходів з основних інфекційних та паразитарних хвороб за І півріччя 2023 року підбито під час наради, що відбулася 19.07.2023 у приміщенні Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області під головуванням виконуючого обов’язки начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Андрія Бабарука.

У нараді взяли участь фахівці Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, керівники державних установ ветеринарної медицини, які підпорядковані Головному управлінню Держпродспоживслужби в Харківській області, та їх структурних підрозділів.

Проаналізовано виконання показників плану з діагностики бруцельозу тварин, туберкульозу та лейкозу великої рогатої худоби, проведення моніторингових досліджень на африканську чуму свиней, а також проведених заходів з профілактики сибірки, сказу тварин, класичної чуми свиней, хвороби Ньюкасла птиці. Окремо розглянуто питання щодо стану ідентифікації тварин на території Харківської області.

За результатами наради керівникам державних установ ветеринарної медицини було наголошено на необхідності посилення проведення протиепізоотичних заходів з профілактики інфекційних хвороб тварин на території Харківської області, у тому числі на деокупованих територіях.

Станом на 19.07.2023 епізоотична ситуація щодо гостроінфекційних захворювань тварин та птиці на території Харківської області залишається благополучною та контрольованою.

З початку поточного року на Харківщині зареєстровано 5 випадків сказу тварин на території Лозівського району. У неблагополучних пунктах щодо сказу проведено комплекс заходів з ліквідації та недопущення поширення захворювання. На теперішній час на території області залишається 2 неблагополучних пункти щодо сказу, в яких проводяться заключні антирабічні заходи. Оздоровлення неблагополучних пунктів щодо сказу заплановано на серпень 2023 року.

на фото учасники заходу на фото учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux