У Херсоні на продовольчому ринку виявили порушення
опубліковано 02 квітня 2020 року о 15:14

1 квітня 2020 року міжвідомча комісія, до складу якої входили представники Херсонського міськвиконкому, Херсонського міськрайонного відділу ДУ «Херсонський обласний лабораторний центр МОЗ України», Херсонської регіональної державної лабораторії ім. Л.С. Ценковського Держпродспоживслужби, Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за зверненням дирекції ринку «Таврійський» (м. Херсон) здійснила обстеження щодо  виконання заходів запобігання розповсюдження COVID-19 на території ринку в умовах карантину.

На території ринку в місцях реалізації рослинної продукції виявили скупчення одноразових паперових ящиків та пластикової тари.

На ринку відсутня пластикова тара, яку можна продезінфікувати.

М’ясомолочний павільйон знаходиться у неналежному санітарному стані, прилавок для реалізації м’яса покритий брудною плівкою.

У павільйоні знаходиться заіржавілий стіл, прикритий для «краси» плівкою. Колода для розрубу м’яса, торгівельний інвентар не відповідає ветеринарно-санітарним правилам для ринків.

Для проведення дезінфекції на території ринку відсутні засоби індивідуального захисту (комбінезон, ізолюючий довгий халат, маска, герметичні окуляри, гумові рукавички, прогумовані нарукавники, фартух, гумові чоботи).

Адміністрація ринку незабезпечена достатньою кількістю дезінфікуючих хлорвмісних засобів та оприскувачів. Необхідність наявності даних засобів є вкрай важливою, оскільки дезінфекцію території та павільйону необхідно проводити перед відкриттям та після закінчення роботи ринку.

 Також не призначена особа, яка має відповідний медичний огляд та допуск для проведення заходів по дезінфекції.
Важливо зазначити на відсутність безконтактних термометрів для проведення термоскринінгу працівників ринку та відвідувачів.

Реалізація в магазинах має здійснюватися виключно фасованими харчовими продуктами промислового виробництва. Необхідна наявність стрічки розмежування (відстань 1,5 метри між людьми). Одним із головних правил для здійснення реалізації продажу свіжого м’яса на ринку є необхідність наявності супровідних документів та відповідного фасування м’яса.

За результатами комісійної перевірки керівництву ринку були надані наступні пропозиції:

1. Привести у належний санітарний стан місця реалізації рослинної продукції.

2. Привести у належний санітарний стан м’ясомолочний павільйон. Ринок забезпечити в достатній кількості інвентарем.

3. Для проведення термоскринінгу мати два або більше безконтактних термометрів.

4. Проводити термоскринінг відвідувачів ринку та контролювати використання ними засобів захисту (маски, рукавички).

5. Для проведення дезінфекції на території ринку повинні бути призначені особи, які мають відповідний медичний огляд та допуск.

6. Особи, які визначені для проведення дезінфікуючих заходів, повинні бути проінструктовані щодо виконання заходів особистої безпеки при роботі з дезінфікуючими засобами та забезпечені засобами індивідуального захисту (комбінезон, ізолюючий довгий халат, маска, герметичні окуляри, гумові рукавички, прогумовані нарукавники та фартух, гумові чоботи).

7. Мати достатню кількість дезінфікуючих хлорвмісних засобів та два або більше оприскувачів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux