У Держпродспоживслужбі відбулося перше засідання Науково-методичної ради
опубліковано 28 лютого 2024 року о 10:11

Відбулося перше (установче) засідання Науково-методичної ради при Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук звернувся до членів Ради з вітальним словом.

«Основними завданнями Ради є надання наукових, науково-методичних, науково-практичних, науково-експертних рекомендацій та пропозицій щодо впровадження (освоєння) науково-технічних досягнень, моніторинг впровадження та ефективності інновацій та наукових розробок в реальну практику, науково-методичне супроводження формування та реалізації стратегічних завдань розвитку системи Держпродспоживслужби, прийняття рішень (за потреби) щодо необхідності внесення змін до національних програм, проектів розвитку, нормативно-правових актів тощо. Ми відкриті до співпраці і закликаємо до співробітництва всіх небайдужих фахівців», - зазначив Сергій Ткачук.

Науково-методична рада є консультативно-дорадчим органом, що створений з метою підготовки наукових, науково-методичних, науково-практичних, науково-експертних рекомендацій щодо виконання Держпродспоживслужбою своїх завдань, які належать до її компетенції.

До складу ради увійшли провідні науковці, науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти, експерти, представники громадськості.

У складі ради функціонує п’ять секцій: “Безпечність харчових продуктів”, “Ветеринарна медицина”, “Фітосанітарна безпека та контроль в рослинництві”, “Забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення”, “Захист прав споживачів”.

Очікується, що протягом найближчих двох місяців будуть проведені секційні засідання, на яких розглядатимуться змістовні (профільні) питання за відповідними напрямками роботи.

Головою Ради призначено заступника Голови Держпродспоживслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації доктора економічних наук, професора Сергія Захаріна, заступником Голови Ради – директора Державного науково-контрольного інституту біотехнології і штамів мікроорганізмів академіка Національної академії аграрних наук України, доктора ветеринарних наук, професора Анатолія Головка.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux