У Держпродспоживслужбі та її підвідомчих організаціях проводиться місячник кіберзахисту та кібербезпеки
опубліковано 16 жовтня 2024 року о 09:00

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Держпродспоживслужби Сергій Захарін та начальник відділу адміністрування інформаційних ресурсів Богдан Пустовіт провели черговий онлайн-семінар для IT-фахівців територіальних органів, установ та підприємств Держпродспоживслужби.

Сергій Захарін нагадав, що протягом жовтня в Держпродспоживслужбі, її територіальних органах, підвідомчих установах та підприємствах проводиться Місячник кіберзахисту та кібербезпеки. Відтак, необхідно сумлінно виконати комплекс заходів, що передбачені відповідними планами.

ІТ-фахівцям запропоновано ознайомитися з Методичними рекомендаціями щодо підвищення рівня кіберзахисту критичної інформаційної інфраструктури, які розміщені на сайті Держспецзв’язку. Також імплементовано інструмент оцінки кібербезпеки CSET (Cybersecurity Evaluation Tool), який покликаний допомогти спеціалістам органів державної влади у виявленні вразливих місць та визначенні необхідних заходів для покращення стану кібербезпеки як ІТ систем, так і систем автоматизованого управління.

Крім того, ІТ-фахівцям територіальних органів, установ та підприємств Держпродспоживслужби було продемонстровано презентацію з питань підтримки кіберзахисту, кібербезпеки і кібергігієни, під час якої відпрацьовано методики протидії наявним викликам і загрозам.

Також під час семінару було опрацьовано ініціативи у сфері цифровізації, які реалізуються профільними органами державної влади та управління.

Зокрема, Міністерством цифрової трансформації України розробляються алгоритми запровадження та використання штучного інтелекту (ШІ) в технологічних продуктах, у тому числі в організаціях державного сектору. Окрім того, Уряд ухвалив нормативно-правові акти, що забезпечують функціонування системи еАкциз. Вказане має призвести до низки позитивних наслідків, у тому числі до підвищення рівня прозорості ринку тютюну та алкоголю. Відповідні нормативно-правові акти стосуються і організації роботи фахівців Держпродспоживслужби, зокрема в частині підтримки високої якості відповідних продуктів.

«Держпродспоживслужба, її територіальні органи та підвідомчі організації використовують сучасні цифрові технології, що є запорукою надання громадянам та сумлінному бізнесу державних послуг високої якості в режимі онлайн. Україна займає одне з провідних місць в світі за темпами цифрового розвитку, впровадженням сервісів електронної демократії. Але попереду – новітні виклики та завдання. Кожен працівник має володіти базовими навичками роботи у цифровому просторі, постійно підтримувати власну кібергігієну, надавати заявникам вчасну та достовірну інформацію у зручній формі. Відмінна риса сучасного фахівця – знання у сфері цифрових технологій, оскільки значна кількість обладнання працює на основі використання програмних продуктів», – наголосив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux