У Держпродспоживслужбі Черкащини обговорили актуальні питання організації держсаннагляду
опубліковано 13 грудня 2021 року о 12:15

Десятого грудня фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області під час наради, що пройшла під головуванням в. о. начальника служби Олександра Кононенка, розглянули актуальні питання організації держсаннагляду в області.

Першочергово учасники наради у форматі відеоконференції обговорили результати заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням протиепідемічних вимог в умовах «червоної» зони епідемічної небезпеки поширення COVID-19, у яких майже місяць перебуває Черкащина.

Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Володимир Папач зупинився на внесених до Постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2021 № 1236 змінах щодо запровадження більш жорстких обмежень «жовтої» зони епідемічної небезпеки та вимогах наказу Міністерства охорони здоров’я від 01.11.2021 № 2393, яким розширено перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням.

Володимир Папач окреслив завдання та шляхи покращення роботи Держпродспоживслужби щодо забезпечення посиленого державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання санітарного законодавства та протиепідемічних вимог у зв’язку з поширенням COVID-19.

Фахівці управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства проаналізували стан погодження сезонних чотиритижневих меню для закладів дошкільної та загальної середньої освіти, відповідно до нових норм харчування, які затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 і запроваджуються в освітніх закладах із 1 січня 2022 року. Також акцентовано увагу на виконанні розпорядчих документів Уряду, Держпродспоживслужби, облдержадміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області щодо реформування шкільного харчування.

Увагу фахівців було зосереджено і на посиленні роботи з органами місцевого самоврядування з питань покращення питного водопостачання населення, виконання Рішень Ради національної безпеки і оборони України, введених у дію Указами Президента України та доручень Держпродспоживслужби щодо посилення державного санітарно-епідеміологічного нагляду за дотриманням санітарного законодавства на підприємствах питного водопостачання та інформування населення про якість питної води.

На нараді були обговорені й інші актуальні питання роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux