У Чернігівській області відбувся вебінар з питань ідентифікації і реєстрації тварин
опубліковано 02 червня 2020 року о 16:50

26 травня 2020 року у режимі відеоконференції було проведено селекторну онлайн-нараду з питань ідентифікації і реєстрації тварин.

Вебінар відбувся за участі начальника Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрія Павлішена, керівників районних та міжрайонних управлінь, начальників районних державних лікарень ветеринарної медицини, начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Кульбако Віктора Дмитровича, начальника Чернігівської обласної державної лікарні ветеринарної медицини Заєць Миколи Петровича та керівника Чернігівської філії ДП АІРТ Вікторії Крисько.

Вікторія Крисько доповіла присутнім щодо:                      

- відповідності  поголів’я ВРХ, ДРХ у юридичному, фізичному секторі згідно даних ветеринарної служби до даних Єдиного державного реєстру тварин.

- загальної ідентифікації і реєстрації всіх видів сільськогосподарських тварин усіх форм власності у порівнянні до відповідного періоду минулого року.

- ідентифікації і реєстрації молодняку ВРХ, в тому числі приплоду телят отриманого за 4 місяці поточного року.

- кількості юридичних господарств, які займаються розведенням, утриманням ВРХ,ДРХ до кількості юридичних господарств згідно даних ЄДРТ у яких наявні живі тварини.

- стану проведення інвентаризації господарств які утримують ВРХ, ДРХ.

- непідтверджених фактів прибуття та забою тварин на території області.

Особливу увагу було приділено порівняльному аналізу даних Єдиного державного реєстру ветеринарних документів та Єдиного державного реєстру тварин по оформленню ветеринарних документів та реєстрації переміщення.

Учасники відеоконференції домовились і в подальшому проводити такі заходи для проведення детального аналізу та покращення ситуацію в області щодо ідентифікації і реєстрації тварин.

Довідково.

Станом на 26 травня 2020 року в Чернігівській області проідентифіковано 18 878 голів великої рогатої худоби, в тому числі  15 213 голів у юридичному секторі. Ідентифікація товарних свиней у фізичному секторі становить 12 844 голів. ДРХ проідентифіковано всього 190 голів.

Для проведення детального аналізу даних Єдиного реєстру тварин з питань ідентифікації і реєстрації тварин  у власників юридичних осіб фахівцями Чернігівської філії було надано 1325 інспекторських звітів, які використовуються у роботі спеціалістами державних установ ветеринарної медицини області під час здійснення планових та позапланових заходів державного контролю, протиепізоотичних заходів.

З початку року заходи з інвентаризації поголів’я великої рогатої худоби здійснили в більше ніж 73% господарств юридичних осіб.

Інвентаризація поголів’я дрібної рогатої худоби у господарствах юридичних осіб досягла 71% від загальної кількості господарств.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux