Цифровий розвиток у сфері безпечності харчових продуктів - один із пріоритетів Держпродспоживслужби
опубліковано 13 квітня 2023 року о 11:55

Заступник Голови Держпродспоживслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін провів онлайн-семінар для фахівців територіальних органів Служби.

Ключова тема зустрічі – опрацювання нових урядових рішень у сфері цифровізації. Зокрема, йдеться про Постанову Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2023 р. № 299, якою затверджено Порядок реагування суб’єктами забезпечення кібербезпеки на різні види подій у кіберпросторі та Постанову Кабінету Міністрів України від 7 квітня 2023 р. № 311, якою врегульовані деякі питання функціонування Національного центру резервування державних інформаційних ресурсів.

«Ці документи розроблені фахівцями Міністерства цифрової трансформації України та інших зацікавлених органів державної влади на виконання Плану реалізації Стратегії кібербезпеки України. Сьогодні завдання щодо якісного захисту кіберпростору є не просто актуальним, а злободенним, оскільки ворог використовує всі засоби, у тому числі і цифрові, щоб зламати український дух та зашкодити функціонуванню органів влади. Ми маємо бути готовими до будь-яких кібератак, і реагувати на них шляхом виконання чітких апробованих алгоритмів», – наголосив Сергій Захарін.

Процедура реагування на кібератаки та кіберінциденти складається з кількох етапів: підготовка, виявлення й аналіз, стримування, усунення, відновлення, аналіз ефективності заходів з реагування. Визначений порядок реагування дасть змогу не тільки оперативно виявити кіберінцидент чи кібератаку, а й швидко відновити сталість і надійність функціонування інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних, технологічних систем та інших об’єктів кіберзахисту.

Також під час онлайн-семінару були обговорені подальші кроки щодо визначення основних напрямків діджіталізації управлінських процесів Держпродспоживслужби. Сергій Захарін запропонував колегам активніше долучати до вирішення цих завдань представників громадськості, міжнародних донорів, науковців, незалежних експертів.

Продовжуємо будувати цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux