Спеціалісти Головного управління у галузі безпечності харчових продуктів, ветеринарної медицини, контролю у сфері органічного виробництва, дотримання санітарного законодавства провели чергову низку нарад з питань безпечного харчування дітей. Останніми днями такі заходи, що орієнтовані на керівників та кухарів закладів загальної середньої і дошкільної освіти, які здійснюють організацію харчування дітей, відбулися у Роздільнянському районі, зокрема у Захарівській, Затишанській, Великомихайлівській та Великоплоськівській громадах.
До уваги всіх учасників процесу, що були запрошені на наради, наші фахівці ознайомили з головними завданнями і принципами, на яких базується система НАССР. Ця система є єдиною щодо забезпечення безпеки харчової продукції. Її принципи довели свою ефективність і прийняті міжнародними організаціями. Впровадження НАССР в Україні має гарантувати дотримання вимог санітарного законодавства, безпечність та якість продуктів і страв.
НАССР у закладах освіти – це важливий інструмент контролю безпеки харчування. Належний рівень організації харчування дітей, дотримання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм і правил, забезпечення належної матеріально-технічної бази при впровадженні системи НАССР у закладах дошкільної та загальної середньої освіти – важливі чинники, які сприятимуть поліпшенню та «оздоровленню» системи харчування, яке має бути, насамперед, якісним, раціональним і безпечним.
Під час зустрічей з керівництвом закладів освіти, медпрацівниками та працівниками харчоблоків акцентовано увагу на відповідальності за невиконання обов’язків щодо впровадження НАССР та несвоєчасне виконання законних вимог (приписів).