Тернопільська область: як працюють фахівці Держпродспоживслужби в умовах війни
опубліковано 14 листопада 2022 року о 09:00

Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області зіткнулися з новими викликами, основними з яких є – ліквідація наслідків ворожих обстрілів та забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя, особливо в місцях перебування внутрішньо-переміщених осіб.

Спеціалісти Держпродспоживслужби брали участь у роботі комісії з ліквідації наслідків вибуху ракети на території виробничої бази - складу мінеральних добрив, де було пошкоджено резервуар, заповнений рідкою карбамідно-аміачною сумішшю (КАС). Частково в грунт та зливну каналізацію потрапили вищевказані мінеральні добрива.

Було відібрано 17 проб води питної, в т.ч. із джерел централізованого водопостачання та децентралізованого водопостачання (індивідуальні криниці та приватні свердловини громадян).

За результатами досліджень зафіксовано перевищення вмісту амонію у питній воді централізованого водопостачання та з джерел децентралізованого водопостачання; невідповідності по вмісту нітратів.

За рішеннями штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, тимчасово заборонялось вживання води, де зафіксовано ріст вмісту амонію, для питних потреб та для напування свійських тварин. Населення регіону тимчасово забезпечувалось бутильованою питною водою.

На сьогодні, ситуація щодо питного водопостачання є контрольованою.

Зазначаємо, що окрім виконання професійних обов’язків та завдань, кожен працівник Держпродспоживслужби, як свідомий громадянин нашої країни, залежно від своїх можливостей намагається внести особистий внесок задля перемоги.

Окрім фінансової підтримки нашої армії, працівники в містах і районах долучаються до волонтерства, надають прихисток внутрішньо переміщеним особам, зокрема колегам та їх сім’ям з регіонів, де ведуться бойові дії. Також, є ті, що служать в лавах Збройних сил України та на передовій захищають нашу країну і її територіальну цілісність.

Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області продовжує працювати та виконувати свої завдання. Все буде Україна!



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux