Тернопільщина: рейди місцями стихійної торгівлі харчовими продуктами
опубліковано 01 серпня 2023 року о 16:57

У літній період вулицями Тернополя активізується несанкціонована торгівля харчовими продуктами рослинного та тваринного походження. Особливо активно вона ведеться на вулицях прилеглих до агропродовольчих ринків.

Відповідно до листа Тернопільської міської ради та колективного звернення підприємців, які здійснюють свою діяльність на одній із таких вулиць, працівниками Тернопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області спільно із працівниками Тернопільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області та працівниками муніципальної інспекції Тернопільської міської ради здійснено ряд спільних виходів (рейдів) щодо ліквідації місць стихійної торгівлі харчовими продуктами.

При проведенні спільних відпрацювань були виявлені факти реалізації продукції тваринного походження без супровідних документів, які б могли засвідчити якість, безпечність та простежуваність даної продукції.

Приватні особи, які реалізують продукцію, не проходять медичних обстежень і можуть бути носіями небезпечних інфекційних захворювань, такі, як туберкульоз, сальмонельоз, дизентерія.

Працівниками Тернопільського районного управління проводились бесіди та роз’яснювальна робота з продавцями щодо порушень правил торгівлі швидкопсувними продуктами харчування у невстановлених місцях, а також попереджено контролерів ринку щодо недопущення надання торгових місць на прилеглій території біля ринку у невстановлених місцях.

Звертаємо увагу, що торгівля у невстановлених місцях – це правопорушення, за яке передбачена відповідальність згідно зі статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення та карається з накладанням штрафу з конфіскацією предметів торгівлі.

Наголошуємо та застерігаємо жителів області та міста про те, що придбані продукти у невстановлених місцях, які безконтрольно реалізуються з рук, можуть бути небезпечними. Їх споживання може спричинити кишкові інфекції та харчові отруєння.

Бережіть своє здоров’я і життя та рідних і близьких Вам людей! Купуйте продукти харчування лише в закладах в яких створені відповідні умови для їх реалізації та які провадять свою діяльність у рамках чинного законодавства, а саме: статей 23 та 22 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів ” (щодо отримання дозвільних документів, виданих Держпродспоживслужбою) — офіційні агропродовольчі ринки (обов’язкова наявність експлуатаційного дозволу), заклади роздрібної торгівлі (обов’язкова державна реєстрація потужності).

на фото зображені люди
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux