Тарифи на комунальні послуги на контролі у фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області
опубліковано 05 листопада 2021 року о 14:12

У вересні поточного року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській області було здійснено планову перевірку комунального підприємства, що надає житлово-комунальні послуги споживачам с. Розсошенці Полтавської області.

У ході перевірки було встановлено, що суб’єкт господарювання застосовав тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій з порушенням вимог Закону України «Про житлово – комунальні послуги» від 9 листопада 2017 року № 2189-VIІІ та Порядку формування тарифів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011р. № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги».

Крім того, було встановлено що при формуванні тарифів на теплову енергію підприємством не було розроблено річних планів виробництва, транспортування та постачання теплової енергії. Також, до складу тарифів на теплову енергію включено витрати на електричну енергію, адміністративні витрати, інші витрати з порушенням вимог Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року № 869

За результатами проведеного заходу державного нагляду Головним управлянням Держпродспоживслужби в Полтавській області складено акт перевірки, на підставі якого винесено рішення про застосування до суб’єкта господарювання адміністративно-господарських санкцій, а саме штраф у розмірі 25,5 тис. грн та зобов’язано повернути споживачам суму необґрунтовано одержаної виручки у розмірі 25,5 тис. грн.

Також, суб’єкту господарювання надано припис про виконання законних вимог щодо усунення порушень при формуванні, встановленні та застосуванні тарифів, яким зобов’язано комунальне підприємство повернути споживачам необґрунтовано нараховану плату за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в розмірі 9,2 тис. грн. шляхом здійснення перерахунків.

Крім того, підприємство зобов’язано розробити економічно обґрунтовані тарифи на послуги з постачання теплової енергії та подати їх на затвердження до органу місцевого самоврядування в установленому законодавством порядку.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux