Створити безпечні умови для дітей під час оздоровлення та відпочинку – завдання оздоровчої кампанії-2023 на Полтавщині
опубліковано 14 червня 2023 року о 10:08

В умовах активних бойових дій, спричинених повномасштабним воєнним вторгненням російської федерації на територію України, діти зазнають психологічних травм і потребують належного соціального захисту, у тому числі оздоровлення та відпочинку.

Протягом літнього періоду 2023 року в Полтавській області на території 11 об’єднаних територіальних громад планують розпочати роботу 89 закладів відпочинку. Серед них – 88 таборів з денним перебуванням, які розташовані, переважно, на базі загальноосвітніх навчальних закладів і один табір праці та відпочинку. Формування мережі закладів відпочинку залежить від безпекової ситуації у кожному регіоні.

Більшість таборів розпочали роботу 1 – 8 червня 2023 року, деякі розпочнуть роботу із 12 – 15 червня. Термін відпочинкових змін становить 14 днів, термін перебування у закладі відпочинку – від 6 до 8 годин. У закладах заплановано 2 – 3 разове харчування, за виключенням Горішньоплавнівської та Лубенської ОТГ. Вартість харчування становить від 50 до 183 грн в залежності від кратності харчування.

У ході підготовки та роботи закладів відпочинку спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області у складі комісій перевірили 84 заклади. Під час комісійних обстежень звертали увагу на санітарно-гігієнічний та санітарно-технічний стан споруд, призначених для укриття дітей та працівників закладів відпочинку, відповідність їх потужності кількості дітей та персоналу, що одночасно перебуватимуть в закладі, забезпеченість питною водою, харчовими продуктами, тощо. Також звертали увагу на дотримання режиму роботи, організації харчування, вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів, питання проведення профілактичних заходів щодо попередження інфекційних та неінфекційних захворювань.

За результатами проведених обстежень керівникам закладів та керівникам органів місцевого самоврядування надано відповідні пропозиції щодо створення належних умов для організації відпочинку дітей у закладах відпочинку та недопущення загострення епідемічної ситуації з гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

Робота триває, літня кампанія з оздоровлення та відпочинку дітей на території Полтавської області перебуває під постійним контролем Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

на фото - діти сидять біля наметів в лісі
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux