Студентів Мукачівського фахового коледжу ознайомили з роботою Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби
опубліковано 17 листопада 2021 року о 16:00

Ознайомчу екскурсію кабінетами Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби провели 16 листопада для студентів-третьокурсників відділення ветеринарної медицини ВСП «Мукачівський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» представники Головного управління Держпродспоживслужби краю. Цей коледж – єдиний на Закарпатті навчальний заклад, який готує фахівців ветеринарної медицини. Багато нинішніх спеціалістів ГУ ДПСС є його колишніми вихованцями.

«У нас давно налагоджена тісна співпраця з цим освітнім закладом, - каже в.о. начальника ГУ ДПСС Закарпаття Сніжана Локес, - але подібні профорієнтаційні заходи проводились не часто. Вважаю, що такі екскурсії допоможуть студентам ближче ознайомитися з тонкощами майбутньої професії, а також отримати усю необхідну інформацію безпосередньо від спеціалістів».

Разом із викладачами коледжу Ігорем Гуленком і Павліною Керик гості відвідали практично усі відділи регіональної лабораторії Держпродспожислужби, а своєрідним гідом виступила провідний фахівець-керівник з якості ЗРДЛ Ганна Легеза. Студенти дізналися, як спеціалісти-вірусологи здійснюють імуноферментний аналіз для виявлення антитіл до вірусу грипу птиці, хвороби Ньюкасла. Ознайомилися з процесом дослідження щелеп лисиць на наявність тетрацикліну, а також довідалися, як проводиться гістологія. За словами Ганни Легези, Закарпаття було першою областю в Україні, де вдалося повністю оздоровити господарства від лейкозу.

Жваве зацікавлення у майбутніх фахівців ветеринарної медицини викликала діяльність бактеріологічного відділу. Тут їм вдалося поспостерігати за процесом дослідження якості питної води та харчової продукції тваринного походження.

Завідувачка відділення ветеринарної медицини коледжу Маріанна Гуленко відзначила позитивне значення цього заходу. Адже практичне застосування отриманих знань є важливим етапом будь-якого навчання.

Радо підтримали таку ініціативу і самі студенти. Так, на думку третьокурсниці Анастасії Симочко, дистанційне навчання, в умовах якого останнім часом проходив освітній процес, не дає змоги якісно поліпшувати практичні навики. Тому подібні екскурсії є не лише цікавими, а й корисними.

На завершення фахівці управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ ДПСС області (начальник Юлій Шимон) організували для юних гостей солодкий стіл, де вже у неформальній обстановці студенти могли активно задавати запитання, що стосувалися в тому числі й проходження виробничої практики та майбутнього працевлаштування.

Аналогічний захід буде проведений тут ще 17 листопада для іншої групи студентів. Зі слів в. о. директора Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби В’ячеслава Садварі, така співпраця сприяє формуванню навиків майбутніх висококваліфікованих спеціалістів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux