Спільними зусиллями аграріїв та фахівців управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області зібрано рекордний урожай
опубліковано 31 серпня 2021 року о 16:30

Цього року Кіровоградщина зібрала рекордний урожай ранніх зернових культур. Валовий збір зерна перевищив 2,5 млн тонн, середня урожайність – 47,2 ц/га, що на 12,0 ц/га більше від 2020 року. На ці досягнення вплинули насамперед агрометеорологічні умови, які були цілком сприятливі для формування урожаю. Позитивно вплинула на такі показники й плідна співпраця фахівців управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області з аграріями.

Як відомо, урожай починається з насіння. Тож інспектори з насінництва ще при вирощуванні насінницьких посівів урожаю 2020 року, яке було використане під урожай цього року, здійснювали контроль та супровід посівів, надавали рекомендації, проводили контрольні польові оцінювання (попередні та остаточні) у суб’єктів насінництва та розсадництва Кіровоградської області.

Фахівці управління також провели ряд заходів щодо використання усіма сільгоспвиробниками на посів якісного насіннєвого матеріалу: добір сортів із комплексом господарських властивостей, які адаптовані до умов вирощування та занесені до Реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні, а також використання на посів насіння з високими сортовими та посівними якостями.

В період вегетації державними фітосанітарними інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області постійно наддавались рекомендації суб’єктам господарювання з питань проведення обстежень на заселення шкідниками, хворобами і бур’янами та вчасного проведення захисних заходів на посівах якісними пестицидами з урахуванням фази розвитку рослин та фази розвитку шкідливих організмів.

З метою оперативного реагування на зміни фітосанітарного стану фахівцями управління проводились щотижневі обстеження, про результати яких інформували сільгоспвиробників області. Завдяки всім цим заходам було своєчасно проведено боротьбу зі шкідливими організмами з урахуванням екологічних та економічних аспектів та отримано гарні врожаї ранніх зернових.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux