З метою дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), спеціалісти Чернігівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області взяли участь у семінарах, проведених для працівників навчальних закладів відділу освіти Гончарівської селищної ради та відділу освіти, культури, сім’ї, молоді, спорту та туризму Новобілоуської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області.
Під час проведення семінарів особлива увага приділялася питанню дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України № 305 від 24 березня 2021року «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» та питанню щодо вимог до приготування готових страв з дотриманням процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), здійснення закупівель харчових продуктів та/або послуг з харчування.