Спеціалісти Держпродспоживслужби Херсонщини пройшли фахове навчання із впровадження ринкового нагляду у сфері екодизайну та енергетичного маркування енергоспоживчої продукції
опубліковано 09 серпня 2023 року о 10:35

Начальник Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Олександр Мандра та спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду 01-03 серпня 2023 року взяли участь в онлайн-вебінарі із впровадження ринкового нагляду у сфері екодизайну та енергетичного маркування енергоспоживчої продукції, який був організований Держпродспоживслужбою України та експертами Центру захисту прав споживачів Латвії за участі представників Міністерства економіки України.

Нагадаємо, що 19-20 липня  2023 року проходив перший онлайн-вебінар із впровадження ринкового нагляду у сфері екодизайну та енергетичного маркування енергоспоживчої продукції.

01-03 серпня 2023 року відбулася друга триденна навчальна сесія для представників територіальних органів Держпродспоживслужби.

Організатор проєкту Peter Kiska та представники Центру захисту прав споживачів Латвії  Mr. Ivars Jorniņš, MsLaura RebleMsArta ViļumaGudmona, Ms. Iveta Svīķe поділилися досвідом щодо здійснення адміністративних перевірок енергоспоживчої продукції та перевірок у сфері електронної комерції; детально ознайомили із класифікацією методів оцінки ризиків, що може становити енергоспоживча продукція; звернули увагу на особливості процедури тендерних закупівель, відбору зразків продукції та проведення лабораторних досліджень; розглянули інструкції щодо  застосування до суб’єктів економічної діяльності корегуючих заходів;  презентували роботу  інформаційно-комунікаційної системи ICSMS щодо обміну інформацією стосовно продукції, яка не відповідає встановленим вимогам; обговорили механізми співпраці органів ринкового нагляду з митницею.

Учасники вебінару мали змогу поставити запитання, пов’язані із впровадженням ринкового нагляду у сфері екодизайну, та отримати компетентні відповіді експертів Центру захисту прав споживачів Латвії.

На завершення зустрічі сторони домовилися в подальшому продовжити співпрацю у сфері ринкового нагляду шляхом запрошення представників територіальних органів Держпродспоживслужби до країн-членів Європейського Союзу, оскільки переконані, що запровадження європейської системи перевірок нехарчової продукції дасть змогу створити механізм захисту населення від ризиків, які несуть небезпечні товари, створити умови для підтримки справедливої конкуренції для бізнесу.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux