Спеціалісти Держпродспоживслужби Чернігівщини продовжують проводити зустрічі зі здобувачами освіти з метою популяризація знань у сфері карантину рослин
опубліковано 17 листопада 2023 року о 09:24

Фахівці Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області з метою популяризації знань у сферах карантину та захисту рослин, насінництва і розсадництва з початку навчального року систематично проводять цікаві та пізнавальні тематичні зустрічі зі здобувачами освіти у навчально-освітніх закладах області.

Протягом тижня відбуся черговий просвітницький захід – лекція для студентів Сосницького професійного аграрного ліцею. Під час зустрічі з молоддю головний спеціаліст відділу карантину рослин Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Двойнос Людмила Анатоліївна розповіла про вагому роль рослин в житті людини, суспільства в цілому. Роз’яснила, як вони впливають на зміну клімату на планеті, як їх здоров’я сприяє економічному розвитку у світі за рахунок зростання міжнародної торгівлі.

Звернула увагу, що Україна, як і кожна держава світу, піклується про рослини, захищає свою територію від ризиків, які виникають у разі проникнення та розповсюдження небезпечних шкідників, хвороб та бур'янів, які завдають величезної шкоди господарствам. Також надала інформацію про види засобів захисту культурних рослин, зокрема, про роль пестицидів у їх захисті.

Окрім цього, студентам було запропоновано ще багато цікавого матеріалу. Лекція супроводжувалася візуальними матеріалами. На завершення фахівцем було надано відповіді на додаткові питання.

Аналогічний захід – відкритий урок для учнів 2 класу Бахмацького ліцею №1 Бахмацької міської ради Ніжинського району Чернігівської області провела Михайленко Алла Василівна – головний спеціаліст відділу захисту рослин фітосанітарної діагностики та прогнозування Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області. Маленькі слухачі багато дізналися про роль рослин у нашому житті та захист їх від шкідливих організмів, були в захваті від захопливого матеріалу, ставили багато дійсно «дорослих» запитань щодо збереження здоров’я рослин та зробили висновок, що від здоров’я рослин залежить і здоров’я людини. Для унаочнення уроку фахівчиня використала матеріали навчального зошита ФАО «Здорові рослини – здорова планета»

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux