Щодо здійснення перевірок закладів дошкільної освіти м. Запоріжжя з питань готовності до впровадження освітнього процесу за очною формою у змішаному режимі навчання
опубліковано 12 червня 2024 року о 09:46

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, з 04.06.2024 по 07.06.2024 комісійно перевірили стан готовності закладів дошкільної освіти міста до впровадження освітнього процесу за очною формою зі змішаним режимом навчання, на предмет дотримання вимог санітарного законодавства та безпечних умов перебування дітей в закладах освіти в умовах воєнного стану. Всього перевірено 52 заклади дошкільної освіти.

До складу комісій, відповідно наказу департаменту освіти і науки Запорізької міської ради від 28.05.2024 № 146 р “Про організацію перевірки стану готовності закладів дошкільної освіти міста до впровадження освітнього процесу за очною формою зі змішаним режимом навчання” ввійшли представники територіальних відділів освіти Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради, Управління Державної служби якості освіти Запорізької області, Державної служби надзвичайних ситуацій, ювенальної превенції Головного управління Національної поліції та відокремленого підрозділу “Запорізький відділ ДУ “Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”.

Особлива увага приділялась організації навчально-виховного процесу в закладах дошкільної освіти, створенню нешкідливих умов розвитку, виховання, навчання дітей, режимам роботи, умовам для фізичного розвитку та зміцнення здоров’я дітей, облаштуванню приміщень закладів, освітленості, мікроклімату, проходження персоналом медичних оглядів, що визначено Санітарним регламентом для дошкільних навчальних закладів, затвердженого наказом МОЗ України від 24.03.2016 № 234.

За результатами проведених комісійних заходів надані 52 пропозиції/рекомендації щодо усунення недоліків, про що складено відповідні акти прийому готовності до впровадження освітнього процесу за очною формою у змішаному режимі навчання.

Крім того, з керівниками, медичними працівниками та іншими учасниками освітнього процесу, спеціалістами проведена роз'яснювальна, просвітницька робота з питань профілактики інфекційних/неінфекційних захворювань, харчових отруєнь, кишкових захворювань, виконання протиепідемічних заходів (вручено 364 пам'ятки).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux