Семінар щодо відпрацювання алгоритму дій з підготовки шкіл до нового навчального року в Дніпропетровській області
опубліковано 04 липня 2023 року о 10:20

З метою забезпечення освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти міста Дніпра в умовах воєнного стану та проходження осінньо-зимового періоду відбувся семінар щодо відпрацювання алгоритму дій з підготовки шкіл до нового 2023/2024 навчального року, ініційований Департаментом гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

У семінарі взяли участь представники Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області, фахівці управління освіти Департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради та 154 керівники закладів загальної середньої освіти м.Дніпра.

На семінарі обговорено питання організації безпечного та стабільного освітнього середовища. Спеціалістом Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області визначено пріоритетні питання щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя учасників освітнього процесу, недопущення інфекційної та неінфекційної захворюваності.

Визначено передумови задля можливості функціонування закладів освіти в режимі офлайн відповідно до чинного санітарного законодавства. Зокрема це формування оптимального режиму роботи закладу з урахуванням наявності тимчасового укриття, форми організації навчально-виховного процесу, організації харчування тощо.

Наголошено на необхідності проведення лабораторно-інструментальних досліджень води питної водопровідної та факторів навколишнього середовища життєдіяльності відповідно до вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, а також на дотриманні вимог при улаштуванні, обладнанні та забезпеченні засобів для дотримання санітарно-гігієнічного, протиепідемічного та дезінфекційного режимів, здійсненні належного медичного обслуговування, організації харчування та формуванні гігієнічних навичок.

Організація освітнього процесу не повинна призводити до перевантаження учнів та має забезпечувати безпечні, нешкідливі та здорові умови здобуття освіти.

Нагадуємо, з метою попередження та недопущення епідускладнень у закладах освіти, необхідно здійснювати заходи, спрямовані на запобігання захворюванням, отруєнням, травмам, забрудненню навколишнього середовища, збереження та зміцнення здоров`я дітей, їхнє гігієнічне виховання, безпечне перебування у закладі, організацію повноцінного харчування, здійснення належного медичного обслуговування, збалансованість режиму дня тощо.

На фотографії зображено учасники заходу На фотографії зображено учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux