За ініціативи фахівців Срібнянського міжрайонного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області 9 грудня у райцентрі пройшов семінар для керівників та кухарів закладів загальної середньої і дошкільної освіти на тему «Законодавство у сфері безпечності харчових продуктів. Програми-передумови системи НАССР». Доповідачами були представники аудиторської компанії по впровадженню системи НАССР та фахівці територіального підрозділу.
Під час навчання були висвітлені основні принципи, на яких базується система НАССР. Йшлося, зокрема, про аналіз небезпек та здійснення контролю, починаючи від приймання продуктів на харчоблоки до моменту подачі готової страви. Ретельний контроль повинен відбуватись на етапах зберігання продуктів, які швидко псуються, дотримання особистої гігієни працівниками їдалень і санітарних норм у приміщені, дотримання технології приготування їжі.
Мета семінару - підвищення обізнаності та надання практичної допомоги відповідальним за впровадження системи НАССР особам.