Роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що виникла через ворожі обстріли по нафтобазі в Харкові, продовжать
опубліковано 22 жовтня 2024 року о 17:08

Фахівці Харківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області 18.10.2024 взяли участь у позачерговому засіданні штабу Харківської районної військової адміністрації, під час якого розглянуто питання про виконання робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня, спричиненої пожежею, що виникла через ворожі обстріли по нафтобазі ТОВ «ХНБ-Резерв» (розташована за адресою: м. Харків, вул. Єнакіївська, 3), та стан навколишнього природного середовища на території м. Харкова і Харківського району

Протоколом №2 від 16.02.2024 позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області було прийнято рішення проводити моніторинг забруднення довкілля та поверхневих вод, ґрунтів, провести комісійні обстеження стану об’єктів централізованого та нецентралізованого водопостачання, що розташовані в зоні потенційного впливу забруднення поверхневих водойм внаслідок надзвичайної ситуації, забезпечити інформування населення про якість питної води та стан питного водопостачання.

Також були визначені лабораторії та адреси точок відбору проб питної води з підземних джерел, поверхневих вод, ґрунту, атмосферного повітря та донні відкладення в графіку проведення моніторингових досліджень об’єктів довкілля для оцінювання ситуації.

На виконання вищезазначеного протоколу та протоколу позачергового засідання КТЕБ та НС Харківської районної державної адміністрації від 23.02.2024 №2 Харківським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області проводились наступні заходи щодо ліквідації наслідків пожежі на нафтобазі ТОВ «ХНБ-Резерв»:

  • проведені комісійні обстеження стану об’єктів водопостачання, що розташовані в зоні потенційного забруднення (територія м. Харкова, Безлюдівської та Височанської селищних рад);
  • за ініціативою Харківського районного управління проведені позачергові засідання комісій з питань ТЕБ та НС Безлюдівської та Височанської селищних рад. Комунальні підприємства Безлюдівської та Височанської селищних рад своєчасно представили до ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області протоколи лабораторного дослідження питної води, за результатами яких нафтопродукти в питній воді не виявлені.

Крім того, за результатами комісійних перевірок на території м. Харкова в зоні ураження Харківським районним управлінням негайно були направлені листи до Харківської міської ради, КП «Харківводоканал» Харківської міської ради.

Комісією вирішено подовжувати роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації з обов’язковим проведенням лабораторних досліджень об’єктів навколишнього середовища на наявність нафтопродуктів.

У засіданні штабу взяли участь начальник Харківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Віктор Солонський та заступник начальника управління – начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Харківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Неля Рапота.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux