Рівенщина: підсумки роботи відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю за 2022 рік
опубліковано 17 січня 2023 року о 15:23

Реклама. Впродовж 2022 року спеціалістами відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області досліджено 430 рекламоносіїв, з них виявлено порушення у 71, заведено 71 справу за ознаками порушень законодавства про рекламу. Всього за виявлені порушення вимог законодавства про рекламу до 69 рекламодавців реклами застосовано штрафів на суму 87,528 тис. грн, з них 65 рекламодавців реклами сплатили штраф у сумі 79,895 тис. грн у добровільному порядку до Державного бюджету України, або 91,3% від накладених штрафів. Впродовж звітного періоду фахівці відділу к здійснювались виступи у засобах масової інформації та розміщувались на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області публікації щодо роботи управління у сфері реклами.

Дотримання антитютюнового законодавства. На 2022 рік було заплановано 24 планових заходів по перевірці суб’єктів господарської діяльності на предмет дотриманням законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення. З огляду на введення воєнного стану, впродовж 2022 року (у першому кварталі 2022 року) проведено один плановий захід державного нагляду (контролю). При перевірці в одному із закладів ресторанного господарства міста Рівне встановлено, що у приміщенні закладу ресторанного господарства зафіксовано: розміщення попельничок, а також наявність: кальянів, інформації у меню закладу ресторанного господарства про надання послуг з куріння кальянів та факт розповсюдження реклами кальянів, чим порушено вимоги підпункту 9 частини 2 статті 13 та статті 20 Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення». За розміщення попільничок та куріння у приміщенні закладу ресторанного господарства до суб’єкта господарюванняя застосовано фінансову санкцію у розмірі 4,08 тис.грн. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 №303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану» на період воєнного стану введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №64 «Про введення воєнного стану в Україні» Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області на період дії воєнного стану припинено проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду, крім випадків зазначених у пункті 2 вищезазначеної постанови.

Дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства про рекламу, антитютюнового законодавства та законодавства у сфері державного контролю виробів з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, знаходиться на постійному контролі в управлінні захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux