На теперішній час на території Луганської області встановлено «жовтий» рівень епіднебезпеки, але Головним управлінням Держпродспоживслужби в Луганській області у 2022 році продовжується робота по контролю за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання та проводяться регулярні моніторингові перевірки закладів громадського харчування, об’єктів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, перукарень, агропродовольчих ринків та ін.
Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області за минулий тиждень здійснено 848 моніторингових перевірок з використанням засобів відеофіксації, зокрема:
За результатами моніторингу виявлено порушення протиепідемічних вимог у 84 закладах. За порушення ст. 42 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення санітарних норм складено 4 адміністративних протоколів та надано 80 пропозиції.
Щоденно під час заходів моніторингу фахівцями Головного управління проводиться постійна роз’яснювальна робота з керівниками, працівниками та відвідувачами об’єктів з питань дотримання протиепідемічних заходів щодо попередження захворювання на СOVID-19.
Звертаємось до суб’єктів господарювання та громадян з проханням дотримуватись встановлених протиепідемічних вимог та заходів з метою збереження свого життя і здоров’я та убезпечення оточуючих.