Харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання школярів. Воно не тільки сприяє загальному зміцненню організму дітей, але також може впливати на їхню працездатність і успішність.
Пріоритетні напрямки подальшого розвитку реформи шкільного харчування в умовах війни обговорили на зустрічі розробник рекомендованого шкільного меню Євген Клопотенко та керівництво Держпродспоживслужби за участі екпертів проєкту Eu4saferfood.
Під час дії воєнного періоду в закладах освіти фахівці Держпродспоживслужби здійснюють контроль за дотриманням санітарного законодавства під час організації навчально-виховного процесу, а також за дотримання вимог безпечного та повноцінного харчування школярів.
Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства за організацію харчування дітей у закладах освіти відповідають засновники та керівники цих закладів, які гарантують дотримання вимог санітарного законодавства, безпечність та якість харчових продуктів.