За участі ініціаторки реформи першої леді Олени Зеленської, Посла Швейцарської Конфедерації в Україні Клода Вільда та представників Держпродспоживслужби, Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства економіки України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Антимонопольного комітету України, «Prozorro», UNICEF Ukraine, а також швейцарського-українського проєкту DECIDЕ відбулась робоча нарада «Реформа шкільного харчування: стратегічний розвиток в умовах війни та повоєнного відновлення України».
Найбільше уваги було приділено обговоренню напрацювань нещодавньої стратегічної сесії, зокрема презентованої там стратегії реформування системи шкільного харчування на 2023–2027 роки та плани по її реалізації на найближчий час. Стратегія, про яку мова, передбачає п’ять основних напрямів реформи:
З метою забезпечення харчування дітей в закладах освіти, фахівцями територіальних органів Держпродспоживслужби у 2022 році розглянуто майже 16 тис. примірних меню, із них 89 % погоджено.
Питання організації безпечного та здорового середовища у закладах освіти, а саме організації харчування, питного режиму, додержання вимог санітарного законодавства у тих закладах, де проводиться освітній процес очно, залишається на контролі Держпродспоживслужби.