Спеціалісти Калуського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області впродовж двох тижнів провели практичні тренінги щодо організації харчування дітей для керівників, медичних сестер, комірників, кухарів та відповідальних за організацію харчування осіб закладів дошкільної та загальної середньої освіти Верхнянської, Войнилівської та Новицької територіальних громад Калуського району.
Під час роботи основна увага зосереджувалась на веденні медичної документації на харчоблоці, в тому числі журналу обліку виконання норм харчування. Були розглянуті основні помилки при складанні примірних чотиритижневих сезонних меню, вимоги до складання технологічних карт, меню-розкладів відповідно до вікових категорій, ведення загального обліку здобувачів освіти/дітей, що забезпечуються гарячим харчуванням, а також здобувачів освіти/дітей з особливими дієтичними потребами.
В ході тренінгів учасникам пропонували розв’язання ситуаційних завдань із визначення планового та фактичного споживання основних харчових продуктів, відхилення від норм споживання та відсотку їх виконання.
Такі практичні вправи забезпечили не лише здобуття нових теоретичних знань учасниками заходу, але й сприяли закріпленню практичних навичок.