Фахівці структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області в термін з 01 по 08 грудня 2020 року провели 1824 моніторингових обстеження суб’єктів господарювання різних форм власності щодо дотримання протиепідемічних вимог, регламентованих постановами Головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
З них перевірено:
- закладів громадського харчування – 269, порушення виявлені на 23 об’єктах, складено протоколів – 11, направлено приписів щодо усунення недоліків – 10, інформовано органи влади – 7;
- об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 697, з них з порушеннями – 128, складено протоколів – 56, направлено приписів щодо усунення недоліків – 53, інформовано органи влади – 34;
- об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 484, з них з порушеннями – 66, складено протоколів – 15, направлено приписів щодо усунення недоліків – 29, інформовано органи влади - 20;
- 93 агропродовольчих ринки, з них порушення виявлялись у 16 випадках, складено протоколів – 8, направлено приписів щодо усунення недоліків – 9, інформовано органи влади – 4.
З метою висвітлення процесу та результатів перевірок суб’єктів господарювання, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби проведено 7 перевірок із залученням засобів масової інформації.