Проєкт з ідентифікації та реєстрації домашніх тварин презентували в Кропивницькому
опубліковано 08 липня 2024 року о 11:44

В Головному управлінні Держпродспоживслужби в Кіровоградській області пройшла зустріч з питань впровадження Проєкту з ідентифікації та реєстрації домашніх тварин. Цей Проєкт запроваджується за ініціативи Мінагрополітики, Держпродспоживслужби і Мінцифри.

На зустріч, що відбулася за участю першого заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, запросили керівників державних і приватних закладів ветеринарної медицини Кіровоградщини. Перед присутніми виступив Михайло Туяхов - т.в.о. начальника управління здоров'я та благополуччя тварин, організації протиепізоотичних заходів Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби. Він роз’яснив основні аспекти Проєкту з проведення ідентифікації та реєстрації домашніх тварин.

Зазначимо, що Проєкт передбачає створення Єдиного державного електронного реєстру для одержання оперативної та надійної інформації про домашніх тварин і задля забезпечення ветеринарного та епізоотичного благополуччя. Працювати з Єдиним державним електронним реєстром і видавати ветеринарні паспорти державного зразка зможуть не тільки ветеринарні лікарі державних закладів ветмедицини, а й приватні ліцензовані ветеринарні лікарі (ФОПи та лікарі приватних закладів ветеринарної медицини), які спеціалізуються на домашніх тваринах.

Впровадження Проєкту дозволить контролювати стан вакцинації від сказу та інших небезпечних захворювань, мати актуальну інформацію про кількість домашніх і безпритульних, реалізувати контроль обігу вакцин, зменшити чинники зростання кількості безпритульних тварин.

Серед переваг для власників, які передбачає Реєстр - це можливість відновлення документів на тварину та підтвердження права власності на неї, полегшення пошуку зниклих тварин, а згодом - відображення електронних ветеринарних паспортів у застосунку Дія.

Реєстрація домашніх тварин добровільна, безкоштовна і доступна як у державних, так і у приватних ветеринарних лікарнях.

Під час зустрічі учасники мали змогу поспілкувалися з фахівцем Проєкту, отримати відповіді на свої запитання, переглянути відеоролики-презентації щодо процесу здійснення реєстрації тварин та розробленої системи для роботи ветеринарних клінік.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux